Almanya'da çalışmak için Fırsat cart, Chancenkarte 

Fırsat Kart / Chancenkarte vize danışmanlığı

 

FIRSAT KART NEDİR?

Almanya Fırsat Kartı bir başka ifade ile şans kartı 1 Haziran 2024 itibariyle yürürlüğe girdi. AB üyesi olmayan vasıflı işçilerin Almanya’ya gelmesini teşvik etmek amacıyla tasarlanan bu yasa, nitelik ve puana dayalı bir Chancenkarte (Fırsat Kartı) uygulamasını içeriyor.

Almanya Fırsat Kartı bir başka ifade ile Şans Kartı, belirli kriterleri karşılayan kişilere Almanya’da çalışma imkanı tanıyan bir uygulamadır. Bu kart, iş gücü eksikliğini gidermeyi amaçlayarak Almanya’da çalışmak isteyenler için şartları kolaylaştırır. Fırsat Kartı ile Almanya’ya gelip çalışmak artık daha erişilebilir hale geliyor.

 

Almanya’da kimler Chancenkarte (Şans Kartı) alabilir?

Türkiye’den geliyorsanız ve Almanya’daki §20a AufenthG yasası uyarınca bir Fırsat Kartı için başvurmak istiyorsanız, aşağıdaki iki gruptan (Grup 1 ve Grup 2) birisine dahil olmanız gerekir:

Grup 1 – Mesleki ya da akademik niteliği Almanya’da tamamen tanınan kişiler

  • Almanya’da tam olarak tanınan yabancı bir mesleki veya akademik yeterliliğe sahipsiniz. Alternatif olarak, üniversite veya mesleki yeterliliğinizi Almanya’da aldınız.
  • Grup 1 ile gelecek kişilerden dil ya da puan toplama gibi ek gereklilikler talep edilmez. Yani, siz zaten üniversite mezunuysanız, nitelikli bir mesleğe sahipseniz ya da iki senelik mesleki eğitiminiz varsa 6 puan toplamak ile uğraşmanıza gerek kalmayacak. Ancak mesleki eğitiminizin ya da üniversite eğitiminizin Almanya tarafından tamamen tanınması gerekiyor. Bunun için Almanya’da denklik yazımıza bakabilirsiniz.
  • Grup 1’de olan kişiler, Fırsat Kart ile 18 aylık vize alabilecekler. Grup 2 için bu sadece 12 ay olarak belirlenmiştir.
  • Ek olarak, en az A1 (CEFR) seviyesinde Almanca veya en az B2 (CEFR) seviyesinde İngilizce dil becerisine sahip olduğunuzu kanıtlamanıza gerek yok.

 

Grup 2 – Niteliği, Almanya’da daha tanınmamış ya da kısmen tanınmış kişiler

  • Mesleğiniz ya da eğitiminiz Almanya’da tanınmıyorsa ya da kısmen tanınıyorsa, puan sisteminde en az altı puan elde etmeniz ve ayrıca aşağıdaki gereklilikleri karşılamanız gerekir.
  • Öncelikle, mesleki veya akademik bir eğitimi başarıyla tamamlamış olmanız gerekir. Bu eğitimin, alındığı ülkede (mesela Türkiye’de) devlet tarafından tanınıyor olması önemlidir. Mesleki yeterlilik için, en az iki yıllık bir eğitim süresi gerektirmesi de gereklidir.
  • Ek olarak, en az A1 (CEFR) seviyesinde Almanca veya en az B2 (CEFR) seviyesinde İngilizce dil becerisine sahip olmanız gerekmektedir.
www.vizebasvur.com deneyimli eğitim danışmanları ile yurtdışı ile ilgili tüm işlemlerinizde en büyük yardımcınızdır.
Eskişehir Web Tasarım